Balatoni edzőtábor (július 10-16.)

Csapatunk 26 tagja vett részt a balatoni edzőtáborban, ahol bővíthették tudásukat a magyarországi klubok tanítványainak társaságában. A reggeli szaladás után napi kétszeri, két órás edzéssel készültek az övfokozati vizsgára, amit az edzőtábor utolsó napján sikerrel le is tettek.

Képek

Close


Változott az órarend

Hétfő - Szerda - Péntek
Kezdő16:00 - 17:00
Középhaladó17:00 - 18:00
Haladó18:00 - 19:30

Az edzések szeptember 15-én kezdődnek az új teremben, amely az Iskola utca 14. szám alatt található.

Szeretnél képeket az új teremről?

Close


EDZŐTÁBOROZTUNK OZSDOLÁN 2014

A hagyományos ozsdolai edzőtáborunk sikerrel zárult.

Az edzőtábor képekben

CloseShoto Team-kupa

2014. május 17-én a Sporting Budo karate klub 11 tanítvánnyal vett részt a Sepsiszentgyörgyön megrendezett Shoto Team kupán, ahonnan a két próbáról összesen 15 éremmel tértek haza .

Eredményeink

Close
Versenyzőink / Eredmények:
7 évesek
Csavasi Rita: Kata 1. hely

8-9 évesek / +35 kg
Kaján Botond: Kumite 1. hely

9 évesek / -35 kg
Jancsó Tamás: Kumite 3. hely

10-11 évesek / +35 kg
Vajik Eszter: Kata 2. hely
Papp Roland: Kumite 2. hely, Kata 3. hely

12 évesek / -45 kg
Székely Kadocsa: Kata 1. hely, Kumite 2. hely

14 évesek / -55 kg
Gyergyai Róbert: Kata 2. hely, Kumite 3.hely
Salamon Gábor: Kata 3. hely, Kumite 3. hely
Bartók Róbert: Kata 3.hely, Kumite -55 kg kategóriában 1. hely, +55 kg kategóriában 3. hely

Lusztig Krisztiánnak és Székely Tasnak az éremszerzés elmaradt, azonban ők is helytállóan küzdöttek. Gratulálunk mindenkinek, ügyesek voltatok!

Hajrá, Sporting Budo!

Sikeres Tusnád-kupa

2014. április 12-én, szombaton, tizenhat karatéka képviselte csapatunkat Tusnádfürdőn. Ötödik alkalommal került megrendezésre a kupa, amelyet ezúttal a szervezők György Gellért emlékére ajánlottak fel. 130 sportoló vett részt Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Fogarasból, Szászrégenből, Botosani-ból, Szépvízről, Kovásznáról és Csíkszentmártonról.

Eredményeink

Close
Versenyzőink / Eredmények:
7 évesek / +25 kg
Csavasi Rita: Kata 2. hely

9 évesek / +31 kg
Kaján Botond: nem ért el helyezést

9 évesek / -31 kg
Székely Tas: Kata 3. hely
Jancsó Tamás: Kumite 3. hely

10 évesek / +32 kg
Vajik Eszter: Kata 3. hely

10 évesek / +36 kg
Olá Viktor-Zsolt: nem ért el helyezést

10 évesek / -36 kg
Papp Roland: Kumite 1. hely

11 évesek / +36 kg
Opra Zalán: nem ért el helyezést

11 évesek / -36 kg
Baláska Csongor: nem ért el helyezést
Baláska Etele: Kumite 3. hely

12 évesek / -45 kg
Székely Kadocsa: nem ért el helyezést

13 évesek / +45 kg
Pénzes Zoltán: Kata 2. hely

14 évesek / +48 kg
Salamon Gábor: Kata 1. hely

14 évesek / -55 kg
Gyergyai Róbert: Kata, Kumite 3.hely
Bartók Róbert: Kata 1.hely, Kumite 3. hely

14 évesek / +55 kg
Jancsó Gellért: nem ért el helyezést

Gratulálunk mindenkinek, ügyesek voltatok! Akik ez alkalommal nem állhattak a dobogóra, ne csüggedjenek! Kitartás, akarat, és még több edzés!

Köszönjük a szülőknek a támogatást, Bartók Csaba és Vajik Csaba edzőknek az odaadó munkát és felkészítést, a Black Karate csapatnak is köszönet jár, hogy évről évre megszervezik ezt a helybélinek számítható karate versenyt.

Hajrá, Sporting Budo!

Tiszteletadás meghajlással

Tanulságos hétvégét tudhatnak maguk mögött a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub karatékái, ugyanis nemcsak övfokozati vizsgát tettek, hanem budapesti mesterük, Shihan Zallel László révén bővíthették ismereteiket. A versenyzőként és később edzőként is jeleskedő, hat danos karatemester sokadik alkalommal látogatott a céhes városba.

További információk

Close
A pénteki és szombati intenzív edzéssorozaton a Sensei Bartók Csaba és Sensei Vajik Csaba által irányított klub csaknem száz sportolója vett részt, a vasárnapi övvizsgára 69-en vállalkoztak, közülük 61-en teljes fokozatot, nyolcan pedig próbafokozatot érdemeltek ki a Nagy Mózes Elméleti Líceum tornatermében (a helyszínért köszönetet mondanak).

Zallel mesterrel a szombat délelőtti edzés után volt alkalmunk találkozni, és ezúttal sem győzte hangsúlyozni, mennyire értékeli az itt folyó munkát.

– Épp számolgattuk, hogy talán tizedszer vagyok itt, de a srácok is jönnek minden nyáron edzőtáborba, így bátran mondhatom, hogy legalább húsz gyereknek régóta követem a karatés pályafutását. Sok helyre járok edzést tartani, de Kézdivásárhelyre mindig szívesen jövök, egyrészt mivel nagyon jó emberek vesznek körül, másrészt, mivel itt nagyon komoly szakmai munka folyik. Az egyedüli negatívum, hogy tizenhárom órát kell vonatozni, amíg ideérek – mondja mosolyogva.

Arra a kérdésünkre, hogy látja-e a fejlődést a klub kézdivásárhelyi növendékein, határozott „igen” a válasza.

– Az én szemem a jó karatéhoz van szokva, és gyakorlatilag félévente látom az ugrásszerű változást a mozgásukon, a viselkedésükön, a karakterükön. Az objektív mérce is beszédes, egyre több versenyen indulnak, egyre jobb helyezéseket érnek el – hangsúlyozza, majd kiemeli az egyre gyarapodó létszám jelentőségét is. – Ami még nagyon tetszik nekem, és amire csak kevesen képesek ebben a sportágban, az, hogy itt mindenki megtalálja a helyét: az elitversenyző, a közepes szintű versenyző és az is, aki csak a testmozgás kedvéért karatézik. De megtalálják számításaikat az újrakezdők is, látom, együtt jár karatézni apuka a kisfiával, anyuka a gyerekeivel, itt egyszerre épül egy közösség, és ez nem megy a versenyeredmények rovására. Vajik és Bartók mester nagyon jól végzi a dolgát, én pedig próbálok a segítségükre lenni.

Zallel László szerint a karate lényege abban rejlik, hogy mindenki felülmúlhatja saját korlátait, önmagához képest a maximumot nyújthatja. Ezenkívül egyértelműen fejleszti a fizikai adottságokat – erőt, álló-, egyensúlyozó- és koordinációs-képességet, hajlékonyságot –, de ugyanúgy segíti az olyan lelki képességeket, mint a bátorság, talpraesettség, továbbá a szellemre is jótékony hatással bír.

– A gyerekek magatartásának kiváltképpen jót tesz, a vagány, verekedős kamasz itt hamar megtanulja, ez nem arról szól, hogy verjük meg a másikat, hanem arról, hogyan uralkodjunk az erőnkön és az ösztöneinken. Nagyon fontos, hogy itt a kicsinek segítünk, a nagyobbnak pedig megadjuk a tiszteletet. Nagyon merem ajánlani ezt a társaságot, a két Sensei minden téren jeleskedik ezen képességek kibontakoztatásában.

Bartha Zsófia (A cikk forrása a www.hirmondo.ro)

Érmek az olimpiai központból

Szombaton az Izvorani-i olimpiai központban 17 klub mintegy 250 sportolójának részvételével bonyolították le az országos shito-ryu stílusbajnokságot, köztük voltak a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub növendékei – Bartók Róbert, Székely Kadocsa, Kis Tamás, Gyergyai Róbert, Gál Ottó és Jancsó Gellért – is.

Bartók Csaba és Vajik Csaba tanítványai három érmet érően versenyeztek: Székely Kadocsa (minikadét) bronzérmet nyert katában, míg Bartók Róbert (kadét, -57 kg) kumitében nem talált legyőzőre, katában pedig harmadik lett.

Mikulás Kupa 2013

A sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskola sportterme szombaton gyerekzsivajtól és szülői bíztatástól volt hangos, hiszen a Shoto-Team Karate Egyesület itt tartotta meg idényzáró versenyét, azaz a negyedik karate Mikulás Kupát.

Eredmények

Close
Az egész napos rendezvényen összesen hatvan 7 és 15 év közötti karatéka lépett tatamira és küzdött meg a legjobbaknak járó érmekért. A házigazdák sportolói mellett a viadalon részt vettek a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub, a csíkszentmártoni Black Karate Klub és a csíkszépvízi Sic Karate-Do klub versenyzői is.

A Mikulás Kupa első helyezettjei: * formagyakorlat (kata), fiúk: Székely Kadocsa (10–11 év), Bartók Róbert (14–15 év) * szabadharc (kumite), fiúk: Székely Kadocsa (-40 kg és 10–11 év), Kis Tamás (+45 kg és 12–13 év), Bartók Róbert (+55 kg és 14–15 év).

Második vagy harmadik díjat hoztak: Csavasi Rita, Gyergyai Róbert, Jancsó Gellért, Pénzes Zoltán, Székely Tas

Edzőtáboroztunk Ozsdolán

A kézdivásárhelyi Sporting Budo Karateklub mesterei és növendékei augusztus 15–18. között az ozsdolai erdőben fejlesztették tudásukat, az edzőtábor célja nemcsak a felkészülést szolgálta az új szezonra, hanem a csapatépítést is.

Képek, további információk

Close
A Sporting Budo Karateklub negyven karatékája vállalkozott a már hagyományosnak tekinthető ozsdolai edzőtáborozásra, 6 évestől 60 évesig terjedt a résztvevők életkora. „Sikeresnek mondható a felkészülési időszak, napi három edzést tartottunk, a fennmaradó időben pedig csapatépítő programokat szerveztünk” – mesélte Sensei Vajik Csaba, aki Sensei Bartók Csabával együtt vezette a háromnapos tábor tevékenységeit. Kettejük munkáját a balatonszárszói Sensei Somogyi Péter edző­kollégájuk segítette, aki harmadik alkalommal látogatott el vidékünkre. Az edzők köszönik a szülők, illetve a Prim Partners és a kamen.ro támogatását.Sportgálán a Sporting Budo Karate Klub

Sportolóinkat díjazták a Kézdivásárhelyi Sport Egyesület hagyományos évi ünnepén a 2013-ban elért országos eredményekért. A sportgálára csapatunk egy bemutatóval is készült.

Díjazottak

Close


Bokor Tibor polgármester úr adta át a diplomát és egy kis pénzjutalmat az edzőinknek és a karatékáinknak.

Díjazottak:

Bartók Réka: kumite 3. hely
Bartók Róbert: kumite 2. hely
Borbáth Henrik: kumite 3. hely, kumite 1. hely, kata 3. hely
Fülöp Andrea: kumite 3. hely
Gál Ottó: kumite 2. hely, kata 3. hely
Molnár Júlia: kumite 2. hely
Somai László: kata 2. hely, kumite 3. hely

Tusnádon bizonyítottak a karatékák

A Black Karate Sportegyesület hétvégén rendezte meg a már hagyományos Tusnád Kupa karateversenyt. A viadalon tíz klub több mint kétszáz karatékája vetélkedett, többek között a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub képviselői.

Eredmények

Close
A kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub 19 versenyzőjét küldte harcba, a Vajik Csaba és Bartók Csaba által felkészített karatékák 12 érmet hoztak haza.

A formagyakorlat aranyérmesei: Vajik Eszter (8-9 évesek), Székely Kadocsa (10-11) és Gál Ottó (14-15); ezüstérmes: Molnár Júlia (16-17); bronzérmesek: Jancsó Tamás (6-7), Jancsó Gellért (14-15) és Borbáth Henrik (16-17).
Kumitében aranyérmesek: Bartók Róbert (12-13), Somai László (16-17) és Molnár Júlia; ezüstérmes: Gyergyai Róbert (12-13); bronzérmes: Salamon Norbert (16-17).

„Hosszú verseny volt, ezért köszönjük mindenkinek a türelmet, elégedettek vagyunk az eredménnyel” – értékelt Sensei Vajik Csaba.

Csapatunk elhozta a SPORT-ALL vándorkupát

Száztizenkét, győzni akarástól fűtött karatéka hatalmas lelkesedéssel, odaadással csillogtatta meg tudását. Küzdőtérre léptek a rendező Sport-All karatékái mellett a kézdivásárhelyi Sporting Budo, a Csíkszépvízi SIC Karate-Do, a csíkszentmártoni Black Karate és a sepsiszentgyörgyi Shoto Team karatézó gyerekei is.

Eredményeink

Close

Eredményeink:

6-7 évesek, kumite (+22/+25):
Kaján Botond – 3. hely
8–9 évesek, kata:
Vajik Eszter – 1. hely
Antal Márk – 2. hely
8-9 évesek, kumite (+28/+30):
Vajik Eszter – 2. hely
Pap Roland – 2. hely
10–11 évesek, kata:
Székely Kadocsa – 1. hely
Baláska Etele – 3. hely
10-11 évesek, kumite:
Székely Kadocsa – 2. hely
Baláska Csongor – 3. hely
12–13 évesek, kata:
Kiss Tamás – 3. hely
12-13 évesek, kumite (+40/+45):
Pénzes Zoltán – 2. hely
Kiss Tamás – 1. hely
Gyergyai Róbert – 1. hely
Molnár Zsolt – 2. hely
14–15 évesek, kata:
Jancsó Gellért – 2. hely
Both Tamás – 3. hely
14-15 évesek, kumite (-48/-55):
Both Tamás – 2. hely
14-15 évesek, kumite (+48/+55):
Jancsó Gellért – 1. hely

Éremszerző karatékák

A kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub hét karatékája indult azon az országos versenykiíráson, amelyen a shito-ryu stílus több mint négyszáz versenyzője mérettetett meg szombaton Izvorani-ban, a román olimpiai központban.
Vajik Csaba és Bartók Csaba tanítványai a két versenypróba (kata és kumite) során hét éremmel gazdagították a klub gyűjteményét.

Eredményeink

Close
– A verseny méretéhez képest elégedettek vagyunk az eredménnyel, sajnos többet nem tudtunk kihozni belőle. A gyerekek ügyeskedtek, de hátrány számunkra, hogy vidékünkről nem került ki versenybíró – értékelt Sensei Vajik Csaba, aki azt is kiemelte, hogy jól sikerült felkészülésen vannak túl a karatékák: nemrég a klub vendége volt Zallel László karatemester, aki edzéseket tartott a növendékeknek.

Eredmények, minikadet-korosztály (12-13 évesek): Bartók Róbert (–40 kg) kumitében (küzdelem) 2., katában (formagyakorlat) 3. hely; Kiss Tamás (+55 kg) kumitében 2. hely. Kadet-korosztály (14-15 évesek): Gál Ottó (–45 kg) katában és kumitében is 3. hely; Both Tamás katában 3. hely. Junior-korosztály (16-17 évesek): Somai László katában 3. hely.

Sikeres Mikulás Kupa

A sepsiszentgyörgyi Shoto Team Karate Egye­sület szombaton harmadik alkalommal rendezte meg a nagy érdeklődésnek örvendő, Mikulás Kupa nevű karatebajnokságot, amelynek idén is a Nicolae Colan Általános Iskola sportterme adott otthont.

Eredmények

Close
Az egynapos megmérettetésen több mint száz 6 és 18 év közötti karatéka lépett tatamira, és küzdött meg – formagyakorlatok (kata), szabadharc (kumite) – a legjobbaknak járó érmekért.

A viadalon a házigazdák mellett részt vett a kovásznai Mikado Karate Klub, a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub, a csíkszentmártoni Black Karate Klub és a csíkszépvízi Sic Karate-Do.

Az első helyezettek, kata: Fülöp Andrea, Gál Ottó, Somai László; kumite: Székely Tas, Pénzes Zoltán (+40 kg), Bartók Róbert (-45 kg).

Bemutatót tartottunk

Vasárnap, szeptember 16-án, délután 14:30-tól kezdődött a Sporting Budo Karate Klub bemutatója a kezdivásárhelyi sportcsarnokban. A csapat a KSE 100. évfordulójának alkalmából lépett fel.

Szeretnéd megnézni?

Close